Hakkımızda
1920’li yılların başında mübadele ile Yunanistan’dan Türkiye’ye geçen mübadiller, geldikleri yerdeki gibi bir iklime, bitki örtüsüne ve verimli zeytin ağaçlarına sahip Ege topraklarını keşfetmekte gecikmediler. İşte o mübadillerden en eskileri, 1937’de Sabuncugil adı ile üretime başlayan bir zeytinyağı kültürünü temsilcileriydi. Midilli adasından Ayvalık’a göç eden Sabuncugil ailesi, zeytin ve zeytinyağı sanatını Ege’nin en bereketli kıyılarından Ayvalık’ta canlandırmaya başladılar.
En iyi bildikleri işe, yani zeytinyağı ve sabun işine dört elle sarılan Sabuncugiller, kendilerine ait zeytin ağaçlarını işleyerek Ayvalık zeytinyağının Türkiye çapında en çok bilinen markalarından biri olmayı başardılar.
Fehmi Sabuncugil’in torunları, yani IV. nesil Sabuncugiller, içinde doğup büyüdükleri zeytin kültürünü atalarından miras kalan ağaçlar ve kadim bilgilerle sürdürmeye devam ediyor.
Sabuncugil markası, Altınova ve Gömeç’te bulunan kendilerine ait ağaçlardan elde ettikleri ürünlerin lezzetini ve doğallığını Türkiye’nin dört bir tarafına ulaştırmayı sürdürüyor.